صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی همواره اقتصادی پویا در ایران داشته است
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نخستین نشست سالیانه ایران و کره جنوبی در حوزه صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی را در ایران به اندازهای قابل توجه دانست که حتی در دوره تحریم توانسته است اقتصادی پویا را حفظ کند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نخستین نشست سالیانه ایران و کره جنوبی در حوزه صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی را در ایران به اندازهای قابل توجه دانست که حتی در دوره تحریم توانسته است اقتصادی پویا را حفظ کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدحسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی در نخستین نشست سالیانه ایران و کره جنوبی در حوزه صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی، گفت: میزبانی ایران برای نخستین دوره این نشستها باعث افتخار است. برگزاری این برنامه بازمی گردد به تفاهم نامهای که میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگری کره جنوبی در اوایل سال برگزار شد.
وی بیان کرد: طی تفاهم نامهای که در این دیدار به امضا رسید، همکاری شرکتهای ایرانی و کرهای در حوزه صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی مورد توجه ویژه قرار گرفت.
سجادی نیری علت اصلی ورود ایران به حوزه صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی را جمعیت بالای بانوان فارغالتحصیل دانشگاهی در ایران و همچنین تنوع فرهنگی خواند و افزود: این عوامل موجب ایجاد پتانسیل بالای ایران در حوزه مورد بحث شده است بهطوریکه در دوره تحریمها نیز این حوزه توانست اقتصاد پویایی را دنبال کند.
وی با اشاره به شهرهای خلاق ایران از جمله رشت و اصفهان که پیش از این ثبت شده بود ادامه داد: دو شهر شیراز و لاله جین را هم در لیست نامزدهای بعدی شهرهای خلاق ایران داریم. با این وجود میدانیم که کشور کره جنوبی علاوه بر زمینههای صنایعدستی و غذا که شهرهای خلاق ایران در آن منتخب شده است، چند شهر شناخته شده در حوزههای مختلف دیگر را نیز دارد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی در خصوصی این نکته که چرا با وجود وزارت فرهنگ در کشور، معاونت علمی این قدم را برداشته است، گفت: تلاش معاونت علمی به علت قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان است. روح این قانون شامل حمایت از شرکتهایی میشود که از فناوریهای نوین بهره میبرند.
وی ادامه داد: حوزه فناوریهای فرهنگی و صنایع خلاق نیز با توجه به ترکیب جدی در حوزه فناوری موضوعی است که معاونت علمی بر روی آن تمرکز دارد.
سجادی نیری برنامههایی که در نخستین نشست سالیانه ایران و کره جنوبی در حوزه صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی اجرایی میشود را پنل های تخصصی در زمینههای بازیهای رایانهای، پویانمایی و محتوای دیجیتال عنوان کرد و افزود: شرکتهای ایرانی و خارج در نشستهای مشترک بیشتر با یکدیگر آشنا میشوند و تفاهمنامههای مورد نیاز امضا خواهد شد. معاونت علمی در آینده پیگیر تفاهمنامهها و برنامهریزیهایی که در این رویداد مد نظر قرار میگیرد خواهد بود.
نخستین نشست سالیانه ایران و کره جنوبی در حوزه صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی که به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود، صبح امروز با حضور سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری رییس جمهوری)، تیون یون (معاون وزیر فرهنگ ورزش و گردشگری کره جنوبی)، کیم سئونگــهو (سفیر کره جنوبی در ایران)، علی وطنی (معاون توسعه فناوری معاونت علمی)، علی مرتضی بیرنگ (معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی)، محمدحسین سجادی نیری (دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی)، پرویز کرمی (دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی)، امیر خوراکیان معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی و جمعی از فعالان حوزه صنایع خلاق مرکز همایش های رایزن افتتاح شد.