ظرفیتهای نوآورانه اقتصاد دیجیتال در مسیر شکوفایی قرار گرفت
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از مرکز نوآوری ایرانسل بازدید کرد و با تیمهای استارتاپی مستقر در این مرکز نوآوری به گفتوگو نشست.
در بازدید سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از مرکز نوآوری و شتابدهنده کهکشان ایرانسل، موافقت نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت ایرانسل و شرکت تبلیغاتی تیراژه برای حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال و تولید محتوای الکترونیک امضا شد.
هدف از امضای این موافقتنامه، بهره مندی از ظرفیت ها در زمینه نوآوری ها و فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال، تولید محتوای الکترونیک و بهره گیری از فرصتهای فناورانه برای پاسخ به نیازهای کشور در این زمینه است.
همچنین حمایت از «توسعه شتاب دهندهها و سایر نهادهای واسط در این حوزه و فناوری های وابسته»، «حمایت از توسعه شرکتهای دانش بنیان و فناوریهای نوین در این حوزه متناسب با نیازهای کشور» و «همکاری در ارتقای فناوری های این حوزه با استفاده از شبکه سازی شرکت های دانش بنیان»، از تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این موافقتنامه همکاری است.
شرکت ایرانسل نیز ضمن استفاده حداکثری از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان، شتابدهندههای نوآوری و استارتاپ های فعال داخل کشور در این حوزه، متعهد به سرمایه گذاری به مبلغ ۱۰ میلیارد پیامک از مجموع بالک تبلیغاتی و تعاملی پیامکی تخصیص یافته از سوی ایرانسل در طرح های توسعه اقتصاد دیجیتال و تولید محتوای الکترونیک خواهد بود.
این شرکت تعهد میکند به مقدار مبلغ ۱۵ میلیارد ریال از پیامک تخصیص یافته از مجموع بالک تبلیغاتی را برای تبلیغات، تولید محتوا، ساخت فیلم، پرسپکتیو، نصب چاپ و اجرای ایرانسل و مجموعه های دانش بنیان، فناور و استارتاپ های وابسته و یا مورد حمایت ایرانسل اختصاص دهد. حمایت از برگزاری رویدادها و کارگاههای آموزشی، شبکه سازی، ترویجی، جذب سرمایه از دیگر محورهای موافقتنامه یادشده است.
مرکزی برای ترویج زندگی دیجیتال
مرکز نوآوری ایرانسل با هدف فرصتآفرینی در زمینۀ فناوریهای برتر، توسعه سبک زندگی دیجیتال با رویکرد نوآوری باز تأسیس شده است. مرکز نوآوری و شتابدهی کسب و کارهای نوپای ایرانسل به همت تیم تحقیق و توسعه ایرانسل در محیطی به وسعت ۷۰۰ متر مربع و در دو طبقه و در ایستگاه نوآوری شریف فعالیت خود را آغاز کرده است. طراحی این مرکز به گونهای است که در طبقه همکف، فضاهای آموزشی با رویکردهای نوین آموزشی و در طبقه اول فضاهای مدرن مطابق با استاندارد محیطهای کاری خلاقانه در نظر گرفته شده است.
شتابدهنده کهکشان مرکز نوآوری ایرانسل، با دریافت مجوز از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فعالیت خود را از مهرماه امسال آغاز کرده است و 12 تیم استارتاپی را در هر دوره شتابدهی میزبانی میکند.
هدف از توسعه کسبوکارها در حوزۀ کوتاه مدت، بهبود و بهینهسازی خدمات برای حل چالشهای فعلی ایرانسل و در بازه بلند مدت، گسترش تحول دیجیتال و ایجاد ارزشهای جدید با استفاده از فناوریهای نوظهور در بازۀ زمانی ۵ تا ۱۰ سال است. در این مرکز برگزاری ۶ دوره شتابدهی در سه سال آینده برنامه ریزی شده است.
برگزاری نوآوردگاههایی برای شناسایی استارتاپهای توانمند
سال گذشته اولین نوآوردگاه مرکز نوآوری ایرانسل از ۱۶ تا ۱۸ آبان ماه با حضور ۱۰ تیم برگزار شد که از میان ۵۵ ایده دریافتی، ۳ تیم در زمینه سلامت دیجیتال، یک تیم در زمینه سبک زندگی دیجیتال و یک تیم در زمینه VoD انتخاب شدند.
همچنین در دومین نوآوردگاه مرکز نوآوری ایرانسل که از 20 تا 22 آذر ماه ۳۰ تیم ایدههایشان را ارسال کردند و 12 تیم حضور داشتند، یک تیم در زمینه سلامت دیجیتال، 2 تیم در زمینه سبک زندگی دیجیتال و یک تیم در زمینه vod وارد فرآیند حمایت و شتابدهی شدند.
بازدید از شتابدهنده آویا
همچنین در ادامه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از آویا، شتابدهنده نوآوری فعال در حوزه هوافضا بازدید کرد. رسا، اولین استارتاپ شکل گرفته در این شتابدهنده در زمینه پهپادهای پیشرفته با مداومت پرواز بالا فعالیت میکند. مرحله طراحی مفهمومی این پهپاد به پاسان رسبده است و تا دو ماه آینده به مرحله تولید نمونه اولیه وارد میشود.
این شتابدهنده از استارتاپها و هستههای فناور فعال در حوزه هوافضا حمایت میکند و در فضایی به مساحت ۳۰۰ متر مربع، ظرفیت استقرار ۳۵ فعال استارتاپی را داراست.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/24