ستاری در افتتاح باشگاه کسب و کار دانشبنیان(باکس):
پایتخت «منطقه نوآوری» میشود
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: با شکلگیری محیط مساعد کسب وکارهای دانشبنیان و استارتاپی اطراف دانشگاه صنعتی شریف، و سایر نقاط پایتخت تهران با تبدیل شدن به بستری مناسب برای شکوفایی خلاقیت نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، به یک «منطقه نوآوری» بدل خواهد شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: با شکلگیری محیط مساعد کسب وکارهای دانشبنیان و استارتاپی اطراف دانشگاه صنعتی شریف، و سایر نقاط پایتخت تهران با تبدیل شدن به بستری مناسب برای شکوفایی خلاقیت نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده، به یک «منطقه نوآوری» بدل خواهد شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری آیین افتتاح باشگاه کسب و کار دانش بنیان (باکس) با اشاره به فراهم آوری محیط مناسب کسب و کارهای دانش بنیان استارتاپی گفت از اولویت های جدی معاونت علمی ایجاد زیرساخت هایی برای شرکت های دانش بنیان و استارتاپی است تا از فضاهای متروک شهری موجود و اماکن تعطیل شده با همکاری شهرداری تهران به بهترین نحو برای استقرار این کسب و کارها استفاده شود.
وی افزود: گامهای بسیار مثبتی پیموده شده تا با شکل گیری این زیستن و توسعه مکان های استارتاپی در سطح شهر، تهران به عنوان پایتخت و الگوی استارتاپی به یک منطقه فناوری بدل شود.
الگویی موفق برای رونق کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی اطراف دانشگاهها
ستاری، شکل گرفتن کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی اطراف دانشگاه های مادر و بزرگ از جمله دانشگاه صنعتی شریف راه الگوی موفق برای توسعه محیط مساعد کسب و کارهای دانش بنیان دانست و گفت این محوطه اکنون به یک برند شناخته شده و درج شده است و الگوی موفق است تغییر محیط فیزیکی به نفع نوآوری و فناوری به شمار می رود به طوری که در حال حاضر بیش از 450 شرکت در منطقه نوآوری شریف استقرار دارد و ارزش افزوده ایجاد می کند.
وی افزود: بر اساس این الگو، دانشگاهها باید با حمایت از زیستبوم نوآوری، بخشی از درآمد خود را از محل توسعه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی و کارآفرینان دانشگاهی کسب کنند.
ضرورت ایجاد محیط مساعد کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی
رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان ، با تأکید بر ضرورت حرکت به سوی ترویج تفکر ایجاد کارخانه های نوآوری در کشور افزود: در حال حاضر یک منطقه نوآوری اطراف دانشگاه شریف ایجاد شده است و پارک علم و فناوری این دانشگاه، امکانات خود را به صورت نرم¬افزاری در اختیار شرکت¬های دانش بنیان و استارتاپ ها قرار می دهد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد محیط مساعد برای کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی ادامه داد: تفکر پارک علم و فناوری دیگر معطوف به یک فضای فیزیکی نیست بلکه بیشتر جنبه نرم افزاری و فرهنگ این پارک ها مبتنی بر ایجاد یک فضای مساعد برای شکوفایی نوآوری نیروی انسانی خلاق و تحصیل کرده میتواند موجب خلق ارزش افزوده و ایجاد اشتغال شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، ظرفیت خارق العاده نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده را ظرفیتی برای ترویج فرهنگ پارک علم و فناوری دانست و افزود باید بتوانیم با ترویج فرهنگ دانش بنیان و استارت آپی به بهترین نحو از این ظرفیت استفاده کرده و جوانان را آسیبهای تکیه به استخدام دولتی و مضرات این تفکر برای نوآوری و خلاقیت آنان آشنا کنیم.
ستاری به برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ارائه خدمات حمایت به شرکتهای خلاق اشاره کرد و افزود: شرکتهای دانشبنیان به خوبی از تسهیلات قانون حمایت از این شرکتها بهرهمند میشوند، اما تعداد زیادی از شرکت ها وجود دارند که خلاقیت و نوآوری دارند اما از لحاظ فناوری، پیچیدگی برای دانشبنیان شدن برخوردار نیستند و فارغ التحصیلان دانشگاهی جذب این شرکتهای میشوند که در برنامه معاونت علمی و فناوری برای توسعه شرکتهای خلاقريال این شرکتها نیز مورد حمایت قرار میگیرند.
ایجاد بستری برای توسعه کسب و کارهای دانشبنیان
بر اساس این گزارش باشگاه کسب و کار دانشبنیان که با سرمایهگذایر بخش خصوصی، مشارکت پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و حمایت زیرساختی معاونت علمی و فناوری ایجاد شده است، زیستبومی را در کنار دانشگاه صنعتی شریف شکل میدهد تا فضای لازم برای حضور بخش خصوصی، صندوقهای سرمایهگذاری، صاحبان کسب و کار و ایدههای نوآور به منظور کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی فراهم شود.
ایجاد یک بستر فعال در راستای توسعه کسب و کارهای نوپا، ایجاد مرکزی برای برگزاری رویدادهای فناورانه، حمایت شرکتهای در حال رشد و کمک به توسعه فضای سرمایهگذاری فناورانه و حضور صنایع از اهداف این مرکز عنوان شده است.