مجارستان انیمیشن موفق ایران را ستود

انیمیشن کوتاه «استریپی» به عنوان اولین انیمیشن ایرانی راه یافته به لیست بلند اسکار 2016 در جشنواره کچکه‌مت مجارستان با تمجید مدیران استودیو و انیمیشن سازان مجارستانی مواجه شد.

انیمیشن کوتاه «استریپی» به عنوان اولین انیمیشن ایرانی راه یافته به لیست بلند اسکار 2016 در جشنواره کچکه‌مت مجارستان با تمجید مدیران استودیو و انیمیشن سازان مجارستانی مواجه شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نمایش انیمیشن «استریپی» از تولیدات استودیو گنبدکبود که توسط بابک و بهنود نکویی کارگردانی شده بر اساس موسیقی کلاسیک «رقص‌ مجار شماره ۵»  اثر  یوهانس برامس (۱۸۹۷- ۱۸۳۳) ساخته شده است و هنرمندان و انیمیشن‌سازان مجار در جشنواره کچکه‌مت مجارستان – Kaff 2017 – این انیمیشن ایرانی را تحسین کردند.
گفتنی است فرنس میکولش مدیر جشنواره کچکه‌مت مجارستان و مدیر استودیو کچکه‌مت ساخت یک انیمیشن روایی بر اساس موسیقی را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت: انتخاب قصه و روایت برای این قطعه موسیقی بسیار هوشمندانه بود. مضمون «استریپی» با موسیقی کاملا هماهنگ است و خود فیلم همانند موسیقی آن لایه‌های متعدد دارد و یک مسئله جهانی را مطرح می‌کند.
میکولش که تاکنون سه بار نامزد دریافت اسکار شده٬ با اشاره به اهمیت مضمونی که در انیمیشن «استریپی» مطرح شده، افزود:  یکنواختی، کلاسه شدن  و  نبود خلاقیت مشکل اصلی ما در همه کارها از جمله کارهای دولتی و بخصوص در آموزش است. به نظرم مضمون این انیمیشن بسیار قابل تامل است و باید به زیرمتن و لایه‌های دیگر آن هم توجه کرد.
 گزا  توت Géza M. Tóth  رئیس دانشگاه هنرپیشه‌ها و فیلمسازی مجارستان و بنیانگذار و مدیر استودیو کد (Kedd studio)  نیز «استریپی» را تاثیرگذار نوصیف کرد و گفت: گرافیک و تاثیر بصری این انیمیشن بر مخاطب بسیار قابل توجه است. من قبلا این انیمیشن را دیده بودم و به نظرم گرافیک سطح بالایی دارد.
این انیمیشن‌ساز که سال ۲۰۰۶ با انیمشن Maestro نامزد بهترین انیمیشن کوتاه اسکار شد، درباره ویژگی‌های «استریپی» گفت: فیلمنامه این انیمیشن از نظر من بسیار تاثیرگذار است و موسیقی در طول فیلم و در کنار روایت بصری به ابزاری برای روایت یک نظم تکرار شونده تبدیل شده است.
انیمیشن «استری‍پی» به همراه چند انیمیشن دیگر از ایران خارج از مسابقه و در بخش ویژه انیمیشن ایران در جشنواره کچکه‌مت مجارستان به نمایش درآمد. این بخش با همکاری مرکز همکاریهای نوآوری و فناوری ریاست جمهوری و همچنین ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برگزار شد.
پایان پیام/

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZX8d
ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم