عراق میزبان ششمین خانه نوآوری و صادرات فناوری ایرانساخت میشود
دامنه حضور و نفوذ شرکت های دانشبنیان و خلاق ایرانی در دیگر کشورها با راه اندازی ششمین خانه نوآوری و صادرات فناوری ایرانساخت در اقلیم کردستان، به همسایه غربی ایران رسید.
این خانهها که چند سالی است با مشارکت و سرمایهگذاری حداکثری بخش خصوصی فعال در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و حمایت مادی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کشورهای چین، کنیا، روسیه، سوریه و ترکیه ایجاد شده اند، 2 هدف «کمک به بازاریابی و فروش محصولات دانش بنیان و خلاق در کشورهای هدف یا منطقه جغرافیایی مدنظر» و «استقرار شرکت های ایرانی علاقه مند به فعالیت در کشورهای هدف» را محقق کرده اند.
12 تا 15 تیرماه سال 1401 هم قرعه به نام سلمانیه عراق خورده است و رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راس هیاتی تجاری و فناور از مدیران و نمایندگان شرکت های دانش بنیان و خلاق ایرانی به عراق می روند تا فعالیت رسمی خانه نوآوری و صادرات فناوری ایران ساخت در این کشور آغاز شود.
خانههای نوآوری و صادرات فناوری ایرانساخت محلی هستند برای ارائه خدمات سخت افزاری چون فضای کار اشتراکی و اختصاصی، شوروم، اتاق جلسات و کنفرانس و خدمات نرم افزاری همچون انجام تحقیقات بازار، ثبت محصول در کشور مورد نظر، دریافت استانداردهای کشورها و پیدا کردن شرکای تجاری برای شرکت های ایرانی.
هیات تجاری در این سفر هم می توانند از مزایای حضور در نشست های تجاری و تناظر یابی و بازدید از زیرساخت های فناورانه کشور عراق استفاده کنند. شرکت های دانش بنیان و علاقه مند به همراهی در این سفر تجاری و فناورانه تا 30 خرداماه برای ثبت نام فرصت دارند.
بازار فناورانه عراق
3 منطقه تجاری «اقلیم کردستان ، بغداد و بصره»، مناطق با ظرفیت بالا برای صادرات محصولات دانش بنیان و خلاق ایرانی محسوب می شوند. عراق کشوری است که پتانسیل بالایی برای دریافت محصولات ایرانی دارا است و منابع مالی کافی، برای پاسخگویی به این نیازها با تکیه بر بازار ایران در اختیار دارد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که ترکیه و چین اصلی ترین رقبای ایران در عرصه تجارت با عراق، هستند اما ایران می تواند با کمی تلاش و همت و با کمک شرکت های دانش بنیان و خلاق، سهم خود را از بازار این کشور بیشتر کند. این اتفاق به دلیل وجود امتیاز و اشتراکات دینی و قومی؛ برای هر دو کشور مزایای زیادی خواهد داشت.
وجود پایانههای مرزی بسیار و همچین عزم دو طرفه دولتها برای گسترش بسترهای تجاری، باعث شده است زمینه برای توسعه صادرات به عراق بیش از پیش فراهم شود و برای شرکتها این امر فراهم باشد که با سهولت بیشتر و مستقیما به بازار این کشور ورود کنند.
افتتاح خانه نوآوری و صادرات فناوری ایرانساخت در عراق هم بهترین فرصت برای شرکت های دانش بنیان و خلاقی است که علاقه مند به توسعه بازار خود در این کشور هستند و فرصت مناسبی برای معرفی توانمندی ها و محصولات آنها فراهم می کند. مرکزی که با همکاری سازمان توسعه تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی ایجاد شده است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23