جلسه چهارم شورای ستاد: اقتصاد خلاق راهی به سوی توسعه اقتصاد بدون نفت

چهارمین جلسه شورای ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 1394 با حضوردبیر ستاد، اعضای شورا و کارشناسان ارشد ستاد در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

در ابتدای جلسه سید محمدحسین سجادی نیری گزارشی از فرآیند استعلام نظر در خصوص پیش نویس سند راهبردی ستاد و اعمال نظرات دستگاه های مختلف مانند وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و کارشناسان و خبرگان این حوزه در این پیش نویس ارائه داد و از آمادگی ارسال سند نهایی برای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور توسط آقای دکتر ستاری خبر داد.

در ادامه دکتر رسول بیدرام از اعضای شورای ستادبه ارائه مطالبی درخصوص اقتصاد خلاق پرداخته و  درابتدای ارائه خود با عنوان "اقتصاد خلاق راهي به سوي توسعه اقتصاد بدون نفت" به بیان مساله پرداختند و  مساله اساسی را چگونگی جایگزین کردن درآمد صنایع فرهنگی و خلاق با درآمد نفت  عنوان کردند.

جايگزيني اقتصاد خلاق به جاي اقتصاد نفت و اقدامات ثانويه (دولت) براي صنايع خلاق از جمله دیگر مباحثی بود که دکتر بیدرام در ارائه خود به آن پرداختند. در انتها نیز پس از تعریف 5 مساله زیر به بحث درباره ی جایگاه ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز در اقتصاد خلاق پرداختند.

مساله اول: تعريف صنايع خلاق و تدوين شاخص هاي اندازه گيري

مساله دوم : حدود ، جايگاه، تشكيلات، وظايف و چارت سازماني براي نهاد مرتبط با صنايع خلاق

مساله سوم: مزيت سنجي  انواع طبقه هاي صنايع خلاق

مساله چهارم : روشهاي دخالت؟

مساله پنجم: دولت تا چه زماني دخالت كند؟

در ادامه آقای کرمی از اعضای شورای ستاد به ارائه مطالبی در خصوص اقتصاد خلاق پرداخته و گفت: باید برای یک بار درباره ی یکپارچه کردن دیدهای مختلف در خصوص صنایع فرهنگی و خلاق، تصمیم گیری کنیم تا تفکیک کاری در حوزه ی فعالیت های ما شکل بگیرد.

دکتر ناصری از دیگر اعضای شورای ستاد  در صحبت های خود به دیده شدن بخش های خصوصی فعال در این حوزه تاکید داشتند و درخواست کردند به گزارش آقای دکتر بیدرام بخش های خصوصی فعال هم اضافه شود

مشاور ستاد دکتر نجفی سولاری، در صحبت های خود به انجام اقدامات عملی به جای بحث های انتزاعی و .. تاکید داشتند و پیشنهاد دادند که ما دو مسیر موازی را باید پی بگیریم. یک مسیر، مدیریت بحران وضعیت موجود است، مسیر دیگر آن است که در آن  به تعاریف، اصول، ارزش ها، سیاست ها و برنامه های کلان این حوزه بپردازیم.

دکتر ابطحی نماینده صداو سیما در شواری ستاد نیز در صحبت های خود تاکید بر انجام اقدامات عملی داشتند و به جای بحث ها و تفکر و همفکری های بیش از حد در مورد تعاریف و ...، استفاده از ادبیات و تجارب جهانی و ورود به عرصه ی اقدامات عملی را ضروری دانستند.

دکتر خطیبی تاکید بر گفتمان سازی برای فناوری های نرم از طریق نشست های خبری، سمینارها، کنفرانس ها داشتند تا پس از مدتی این جنس فناوری ها برای مردم عادی ملموس شود تا بتوانیم از بسترهای اجتماعی استفاده کنیم مانند کاری که ویکی پدیا و .. انجام داده اند.

دکتر موسویان نیز بر مشخص شدن تکلیف سند ستاد تاکید داشتند. ایشان در خصوص ارائه دکتر بیدرام، اندازه کار را بسیار بزرگ مطرح کردند و لازمه جایگزینی اقتصاد خلاق با اقتصاد نفتی را برداشتن قدم های بسیاری در این حوزه دانستند. از جمله این قدم ها را دادن تسهیلات به بخش خصوصی واقعی برای به حرکت درآوردن موتور اقتصاد خلاق دانستند و لازمه ی این کار را شناسایی بخش خصوصی بالفعل و بالقوه این حوزه ذکر کردند. ایشان افزودند از جمله اقدامات دیگری که ستاد باید انجام دهد، اتخاذ تدابیری است که بخش خصوصی، علاقه مند به ورود به این حوزه شود، مثل حل کردن بحث مالکیت فکری و معنوی، بحث مشوق های صادراتی و مواردی از این دست.

در پایان جلسه مقرر شد گزارش فعالیتها و اقدامات ستاد از ابتدای سال جاری تاکنون در جلسه آینده شورا توسط دبیر ستاد ارائه گردد.

 

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZC29
ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم