کاربردی سازی علوم انسانی و اجتماعی

مجموعه ویژه نامه های کاربردی سازی علوم انسانی و اجتماعی به همت ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز تنظیم و تدوین شده و به مرحله انتشار رسیده است. تاکنون 6 شماره از این مجله منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

مجموعه ویژه نامه های کابردی سازی علوم انسانی و اجتماعی به همت ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز تنظیم و تدوین شده و به مرحله انتشار رسیده است. تاکنون 6 شماره از این مجله منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است. 

در پیش­ شماره این مجله موضوعات متنوعی شامل دانش و دانشگاه، درآمدی بر فناوری نرم، نقش فلسفه در آموزش، نقش اخلاق در تکنولوژی، ایران از دریچه رتبه­ بندی­ ها، کاربردی­ سازی روان­شناسی در ایران، ریشه­ یابی تاریخی ناکامی توسعه در ایران، امکان کاربردی­ سازی علوم انسانی در ایران، تجاری­ سازی و کاربردی­ سازی علوم انسانی در ایران، فناوری­ های همگرا و پیوند اسطوره ­شناسی و صنعت فرهنگ مورد بحث قرار گرفته­ اند. 

در شماره اول با عنوان «بررسی امکان­ کاربردی ­سازی علوم انسانی» مباحث گوناگونی توسط رضا داوری اردکانی، محمدامین قانعی­ راد، ابراهیم توفیق، نعمت ­الله فاضلی و بیژن عبدالکریمی به بحث گذاشته شده است.

شماره دوم با عنوان «کاربردی ­سازی روان­شناسی» در قالب چهار فصل به موضوعاتی همچون اپلیکیشن ­های حوزه روان شناسی، فناوری دیجیتال، واقعیت مجازی، موضوعات اخلاقی و حقوقی درمان آنلاین، خدمات شغلی روان­شناسی و معرفی استارتاپ­ های حوزه روان­شناسی در ایران پرداخته است.

شماره سوم با عنوان «دانش و دانشگاه» در قالب دو پرونده منتشر شد. در پرونده اول، جنبه‌هایی از «دگردیسی دانش و دانشگاه» در سال‌های اخیر در سطح جهانی بررسی می‌شود. در پرونده دوم، به نشستی با موضوع «کاربردی سازی علوم انسانی» با حضور دکتر محمدامین قانعی راد، دکتر غلامرضا ذاکرصالحی و دکتر محمدرضا امیری تهرانی زاده پرداخته شده است. معرفی کتاب و گزارشی از دو سمینار، بخش­ های دیگر این مجله را تشکیل داده اند.

شماره چهارم در دو پرونده اسطوره ­شناسی و ادبیات بررسی شده است. این پرونده دو هدف عمده را دنبال می‌کند. (۱) توصیف پیوند حوزه‌ای خاص در علوم انسانی (اسطوره‌شناسی) که به ظاهر یکی از دورترین بخش‌ها از صنعت و تجارت است با صنایع تصویری. (۲) بررسی ضعف این پیوند منطقه‌ای در ایران به عنوان نمونه‌ای موردی برای روشن کردن ضعف پیوند کلی میان علوم انسانی و صنعت فرهنگ. در این پرونده همچنین به شرح نمونه‌های جدید و موفق از جریان سیال علوم انسانی در کشور‌های توسعه‌یافته پرداخته شده است.

شماره پنجم، دو پرونده در ارتباط با نقش علوم انسانی در اقتصاد و ریشه­ یابی تاریخی شکست برنامه توسعه در ایران را مورد توجه قرار داده است. یادداشت­ ها، مصاحبات، مرور کتب و گزارش رویدادها، بخش­ های اساسی این شماره بوده ­اند. این شماره نیز همچون شماره­ های پیشین به کاربردی­ سازی علوم انسانی توجه داشته ولی به­ طور­خاص بر نقش علوم انسانی در اقتصاد و فرایند توسعه توجه کرده است.

تصاویر

نظرات شما
آدرس : تهران، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی، کوچه لادن، پلاک 20
تلفن : 83530-021
ایمیل : pr@isti.ir
//isti.ir/ZXZp
ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

ستاد توسعه فناوری های فرهنگی و نرم